Școala Altfel la bibliotecă: Tema zilei “Toată școala citește”. Elevii claselor a VII-a A, a IV-a și a III-a de la Școala Gimnazială “ Miron Cristea” însoțiți de prof. Carmen Bucur, Tamas Cornelia, Bumb Alexandra Madalina, Anca Irina Valcan, Mirela Pop și Valentina Vaidos au fost oaspeții Bibliotecii Municipale “ George Sbârcea”. Elevii au fost informați despre rolul și serviciile pe care le oferă instituția. Celor mari li s-a prezentat proiectul “Bătălia cărților” ce se desfășoară și anul acesta în perioada mai - noiembrie și la rândul lor ne-au dezvăluit din proiectul în care sunt implicați. Următoarele activități desfășurate cu clasele a III a și a IV-a au fost pline de acțiune, informații noi, creative și educative. Au citit cu voce tare, au vizionat filmulețe documentare, au îmbinat literatura cu geografia și istoria. Mulțumim cadrelor didactice pentru preocuparea de a sădi în mințile și sufletele copiilor dragostea și interesul pentru bibliotecă, pentru lectură - liantul dintre bibliotecă și cititor!
Biblioteca prinde viata!
luni, 20 noiembrie 2023
Lansare de carte
Vineri, 17 martie 2023, ora 13,00, sunteți invitați la o nouă lansare de carte a profesorului și scriitorului Ilie Șandru!
Moment aniveresar - Grigore Vieru; Lansare carte
În luna lui „făurar” vă așteptăm la bibliotecă pentru a lua parte la un eveniment inedit, alături de talentatul poet și muzician turc, Hasan KAYA.
Ion Luca Caragiale
30 ianuarie: 171 de ani de la nașterea lui Ioan Luca Caragiale
Ziua holocaustului
27 ianuarie este Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului, fiind desemnată de Rezoluția privind comemorarea Holocaustului (60/7) a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), din anul 2005. La 27 ianuarie 1945, Armata Roșie a eliberat lagărul de concentrare și de exterminare Auschwitz-Birkenau, din Polonia, în care și-au găsit sfârșitul peste un milion de oameni – evrei, populație Roma și Sinti. În astfel de lagăre, naziștii au practicat uciderea în masă a evreilor, prin gazare. Organizatorul genocidului, adică exterminarea în masă a unei populaţii, a fost locotenent-colonel Adolf Eichmann, judecat pentru crime de război în Israel, în 1961 şi condamnat la moarte. Unul dintre medicii SS de la Auschwitz a fost Josef Mengele, cunoscut drept „îngerul morții”. Acesta făcea inclusiv experimente pe adulți și copii.
24 ianuarie
Astăzi sărbătom unul din evenimentele remarcabile care au hotărât destinul țării noastre.
Imagini de la evenimentul organizat la bibliotecă cu ocazia Zilei Culturii Naționale, atelierul de lectură dedicat marelui nostru poet național Mihai Eminescu